Garantie op Race- en ATB-fietsen

Wanneer u een racefiets of ATB (All Terrain Bike) aanschaft, geniet u van volledige fabrieksgarantie. Onder de garantie vallen defecten die uitsluitend veroorzaakt zijn door productiefouten.

Soorten garantie

Wettelijke garantie

Elke aankoop van een race- of ATB-fiets komt met wettelijke garantie. Dit houdt in dat het product moet voldoen aan wat u als consument redelijkerwijs mag verwachten. Deze verwachtingen zijn wettelijk vastgelegd.

Fabrieksgarantie

Naast de wettelijke garantie bestaat er ook fabrieksgarantie. Deze garantie heeft geen invloed op de wettelijke garantie en kan per fabrikant verschillen. We volgen altijd de richtlijnen en voorwaarden van de fabrikant. De voorwaarden op deze pagina zijn alleen van toepassing op de fabrieksgarantie.

Belangrijk: Om de fabrieksgarantie te behouden is het noodzakelijk dat u de eerste servicebeurt tijdig laat uitvoeren. 

Verlengde garantie

Als u een servicepakket heeft aangeschaft bij uw race- of ATB-fiets, kunt u mogelijk recht hebben op een verlengde garantie.

Wat valt nooit binnen de garantie?

  • Schade veroorzaakt door onjuist gebruik, zoals val- en stootschade.
  • Schade aan slijtagegevoelige onderdelen zoals banden, fietskettingen, tandwielen, remblokken en kabels.

Vul hieronder het reparatieformulier in als u aanspraak wilt maken op garantie.

Geef via dit formulier een reparatie aanvraag door aan Carlo Boonstra. Het is hierbij van belang dat u zo gedetailleerd mogelijk aangeeft wat er aan uw fiets moet gebeuren. Carlo Boonstra zal u een reactie opsturen met de uiteindelijke reparatiedatum alsmede de verwachtte prijs.

 
Button